Rudolph van Veen

Ingredienten

16
Porties

Karamelitas

  • 120 ml slagroom
  • 32 zachte karamelsnoepjes
  • 180 g roomboter
  • 215 g bloem
  • 135 g bruine suiker
  • 90 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 160 g pure chocolade

Extra nodig

  • taartpan van 24 cm doorsende
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm de slagroom en los de karamelsnoepjes erin op. Smelt de boter. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de bruine suiker, havermout, bakpoeder en de gesmolten boter. Kneed tot een deeg en verdeel de helft van het deeg over een ingevette en met bakpapier beklede taartvorm. Bak de bodem circa 10 minuten.

Hak de chocolade en verdeel over de bodem. Schenk het karamelroommengsel over de chocolade en verkruimel de rest van het deeg erover. Zet de bakvorm terug in de oven en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen. Haal de koek uit de vorm en snijd hem in circa 16 punten.

Geef je waardering

521
Karamelitas