Kabeljauwtorentjes met basilicumolie

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Groente uit de oven

Pel en snijd de knoflook fijn en meng de knoflook met een scheut olie.

Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken en leg ze samen met de cherrytomaatjes op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie.

Verdeel de olie over de courgette en tomaatjes en breng op smaak met zout en peper.

Bak de groente circa 10 minuten in de oven.

Kabeljauwtorentjes

Snijd de kabeljauw in filets van circa 2 centimeter breed.

Snijd de tomaten in plakken en pluk de blaadjes basilicum.

Vet een ovenschaal in. Maak in de ovenschaal 4 torentjes van kabeljauw, tomaat, basilicum, kabeljauw, tomaat en basilicum en steek er een satéprikker in.

Breng de kabeljauwtorentjes op smaak met zout en peper en rasp er Parmezaanse kaas over.

Schenk de witte wijn erbij en voeg een scheutje olie toe

Bak de vis in de oven in circa 5 minuten gaar.

Krieltjes

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar.

Giet de krieltjes af en laat ze uitwasemen.

Basilicumolie

Breng een kleine pan met water aan de kook.

Dompel de bos basilicum circa 15 seconden onder in het kokende water.

Koel de basilicum direct af in de kom met koud water en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.

Hak de basilicum tot aan de steeltjes fijn en pureer met de staafmixer de basilicum met de olijf- en zonnebloemolie.

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauwtorentjes met basilicumolie

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 500 g kabeljauw
  • 4 pruimtomaten
  • 10 takjes basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml witte wijn
  • 700 g krieltjes in schil
  • zout
  • versgemalen peper

Basilicumolie

  • 2 bosjes basilicum
  • ijsklontjes
  • 200 ml olijfolie vergine
  • 200 ml zonnebloemolie

Extra nodig:

  • satéprikkers
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
7