Visvulling
Pel en snipper de sjalot. Pluk en snijd de kruiden fijn. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot. Snijd de heilbot in stukjes en strooi de specerijen, kruiden en sjalot erover en breng op smaak met zout en peper. Marineer de heilbot circa 30 minuten in de koelkast. Klop de slagroom lobbig. Maal de heilbot en het eiwit fijn in de keukenmachine. Spatel de slagroom door de farce. Zet de farce tot gebruik in de koelkast.
Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin melk, gist, boter, ei, nootmuskaat en zout. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het deeg zo dun uit dat er met de mallen een grote en een kleine vis uitgesneden kunnen worden. Kluts het ei. Leg de kleine vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de rand met ei. Verdeel de helft van de farce over het deeg maar laat de randen vrij. Leg de zalm op de farce, bestrooi met zout en peper en verdeel de rest van de farce over de zalm. Leg de tweede vis erop en druk de zijkanten goed aan. Bestrijk de bovenkant van de vis met ei. Druk met een ronde steker een oog uit de kop van de vis en maak van het resterende deeg vinnen. Knip met een schaar schubben in de vis. Bak de vis circa 17 minuten in de oven. Zet de oventemperatuur op 200 °C en bak de vis in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Dillesaus
Meng zout, eidooier, mosterd, azijn en peper met elkaar en klop druppelsgewijs de olie erdoor. Snijd de dille en roer de dille door de mayonaise.
Serveer de pastei met de dillesaus en plakjes citroen.
0 reacties