Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

italiaanse kerstster a la caprese

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 20 g sesamzaadjes
  • 1 tl zeezout
  • 300 g kleine mozzarellabolletjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie extra vierge
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g rucola
  • 50 ml balsamico glacé

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiden

Ontdooi het bladerdeeg, druk twee plakjes op elkaar en snijd er met een mesje per dubbel plakje een ster uit. Kluts het ei, bestrijk de kerststerren ermee en bestrooi ze met sesamzaadjes en zeezout. Ontdooi het bladerdeeg, druk twee plakjes op elkaar en snijd er met een mesje per dubbel plakje een ster uit. Halveer de cherrytomaatjes en de mozzarellabolletjes. Pluk en snijd de blaadjes basilicum in reepjes, bewaar 4 mooie topjes voor de garnering. Meng de tomaatjes, mozzarella en basilicum met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kerststerren doormidden. Beleg de onderkant met de salade en leg hier een toef rucola op. Leg de bovenkant op de kerstster. Leg de kerststerren op borden en druppel er olijfolie en balsamico glacé overheen. Bestuif eventueel met poedersuiker.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Wijntip

Wel eens een rode Loire wijn gedronken? Bijvoorbeeld een Sancerre (jazeker, bestaat ook in rood)? Zo nee, dan is dit je kans. Want een beetje gekoeld is dit de perfecte wijn bij deze kerstster. Wil je helemaal in Italiaanse sferen komen, neem dan een rode Bardolino. Een lekker fruitbom uit het noorden van Italië. Ook een beetje koelen, een graad of 11-12 is heerlijk!

 

Geef je waardering

594
Italiaanse kerstster caprese