In cognac geflambeerde garnalen met knoflookbrood

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de garnalen schoon en dep de garnalen droog met keukenpapier. Pers de citroen. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes peterselie en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, voeg de garnalen toe en bak op hoog vuur. Giet de cognac erbij als de garnalen roze zijn en flambeer de garnalen. Let op: als je gaat flamberen zet dan altijd de afzuigkap uit. Blus af met citroensap. Frituur de noedels krokant op circa 150 °C en laat uitlekken op keukenpapier. Strooi de knoflook en peterselie over de garnalen en roer goed door. Voeg de boter toe en laat de boter smelten. Snijd het boerenbrood in plakken, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de knoflook. Bak circa 3 minuten in de oven. Laat het brood een beetje afkoelen. Serveer het knoflookbrood bij de garnalen.

Ingredienten

4
Personen

In cognac geflambeerde garnalen

  • 30 grote garnalen
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 scheut cognac
  • boerenbrood
  • olijfolie
  • 3 el boter
  • 150 g noedels

Extra nodig

  • keukenpapier
  • olie om in te frituren
Geef je waardering
2