De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

in cognac geflambeerde garnalen met knoflookbrood

20 MIN
In cognac geflambeerde garnalen met knoflookbrood

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de garnalen schoon en dep de garnalen droog met keukenpapier. Pers de citroen. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes peterselie en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, voeg de garnalen toe en bak op hoog vuur. Giet de cognac erbij als de garnalen roze zijn en flambeer de garnalen. Let op: als je gaat flamberen zet dan altijd de afzuigkap uit. Blus af met citroensap. Frituur de noedels krokant op circa 150 °C en laat uitlekken op keukenpapier. Strooi de knoflook en peterselie over de garnalen en roer goed door. Voeg de boter toe en laat de boter smelten. Snijd het boerenbrood in plakken, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de knoflook. Bak circa 3 minuten in de oven. Laat het brood een beetje afkoelen. Serveer het knoflookbrood bij de garnalen.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker