Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de bakvormen in met wat olie. Mix de eieren, suiker en zout tot het crèmekleurig is en de grootte is verdriedubbeld. Smelt de 70% pure chocolade en boter au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade en aardappels toe aan het eimengsel en mix goed door. Voeg nu de bloem, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder toe en mix weer. Roer de rum door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak circa 40 minuten in de oven. Laat de taarten circa 30 minuten afkoelen, de taarten moeten volledig afgekoeld zijn om te glazuren. Smelt de chocolade en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Mix de boter met zout, de helft van de poedersuiker en het water. Als het glazuur te droog is, kun je wat rum toevoegen tot je een pasta hebt. Voeg de rest van de suiker, cacaopoeder en rum toe tot het glazuur gemengd is. Voeg als laatst de gesmolten chocolade toe. Als de glazuur te hard is om te smeren, kun je het 5 seconden opwarmen in de magnetron. Snijd de taarten doormidden en glazuur de taart in het midden en aan de buitenkant. Decoreer met blauwe decoratieballetjes, bloemetjes of hoe jij wilt.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de bakvormen in met wat olie. Mix de eieren, suiker en zout tot het crèmekleurig is en de grootte is verdriedubbeld.
0 reacties