Honing-pijnboompittentaart

17
Gemiddeld
Honing-pijnboompittentaart

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
2 uur en 15 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg
Kluts het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het vanillemerg, de suiker en de helft van het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Verwarm suiker, honing en zout tot de suiker is opgelost. Voeg de boter beetje bij beetje toe. Roer tot een egale massa en laat circa 30 minuten afkoelen. Roer room, ei en eidooier erdoor. Schenk de vulling op de taartbodem. Verdeel de pijnboompitten erover en bak de taart in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerdeeg

  • 0.5 ei
  • 1 vanillestokje
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 50 g suiker

Vulling

  • 100 g suiker
  • 100 g honing
  • 1 mespuntje zout
  • 180 g boter
  • 120 ml room
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 180 g pijnboompitten

Extra nodig

  • 1 gekartelde taartvorm van 25 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
Honing-pijnboompittentaart
Geef je waardering
17