Harde wenerdeeg
Kluts het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het vanillemerg, de suiker en de helft van het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Verwarm de oven voor op 170 ÂșC. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Verwarm suiker, honing en zout tot de suiker is opgelost. Voeg de boter beetje bij beetje toe. Roer tot een egale massa en laat circa 30 minuten afkoelen. Roer room, ei en eidooier erdoor. Schenk de vulling op de taartbodem. Verdeel de pijnboompitten erover en bak de taart in circa 1 uur goudbruin en gaar.
120 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties