De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

homemade pizza en fruitsalade met vanillesiroop

90 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Homemade pizza en fruitsalade met vanillesiroop

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Homemade pizza
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Doe de bloem op een schoon oppervlak, maak in het midden een kuil en breek er de eieren in. Klop de eieren voorzichtig en voeg de bloem langzaam toe met behulp van een vork. Kneed vervolgens het deeg met je handen tot een bal en laat circa 1 uur rusten. Snijd de worst, groene paprika's en tomaten. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook en bak beide circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en het tomatensap toe en breng aan de kook. Ris de naalden van de rozemarijn en hak ze fijn. Voeg de suiker en rozemarijn toe, meng de saus en zet opzij om te rusten. Verdeel het deeg in 4 kleine bollen. Rol de bollen uit tot 4 bodems van circa een halve centimeter dik. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf in met de tomatensaus. Strooi er vervolgens geitenkaas, worst, groene paprika's en gehalveerde kerstomaatjes over. Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza en bak circa 20 minuten in oven. Scheur de basilicum in stukjes en strooi over de pizza.

Fruitsalade met vanillesiroop
Breng het water met de suiker in een steelpan aan de kook voor de siroop. Hak de salie fijn en voeg samen met het vanillestokje toe. Laat het mengsel afkoelen. Snijd het fruit in blokjes en doe alles in een kom. Voeg de afgekoelde siroop toe, meng en serveer.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker