Wel de eiermie 5 minuten in kokend heet water. Giet af en hou apart. Schil de wortel en snijd in repen van 1 bij 3 cm. Snijd de paksoi in repen van 1 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in halve ringen. Pel en halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Verwijder de stugge bladeren van de sereh en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de biefstuk in repen van 1 cm dik en bestrooi met de sesamzaadjes. Verhit olie in de wok tot het walmt. Bak de biefstuk circa 2 minuten om en om en haal uit de wok. Verhit opnieuw olie in de wok tot het walmt. Roerbak de paksoi en wortel 2 minuten. Voeg de sereh, ui, peper en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de eiermie en taugé toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de biefstuk en lente-ui toe. Warm goed door en blus af met de hoisinsaus. Verdeel de noedels over borden. Garneer met blaadjes koriander.
Dit recept komt uit de aflevering over Hanoi van het programma The Taste of Life Travel.
Hoisinbiefstuk uit de wok
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rudolph van Veen
Ingredienten
4
Personen
Hoisinbiefstuk uit de wok
- 300 g eiermie
- 150 g wortel
- 1 struik paksoi
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 3 lente-uitjes
- 1 stengel sereh
- 400 g biefstuk
- 1 el sesamzaadjes
- arachideolie
- 100 g taugé
- 2 el hoisinsaus
- 1 bosje koriander
Bereidingswijze
15 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen