De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hertenbiefstuk

Laat in een pan de fond met de bessen en suiker zachtjes inkoken. Leng de maïzena aan met een scheutje water en bind de jus hiermee af. Maak de cantharellen schoon. Pel en snipper 1 sjalot. Pel en snijd de overige sjalotten in stukken en plet de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en bak de gesnipperde sjalot kort aan. Voeg de cantharellen toe. Kook of stoom de broccoli beetgaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken om en om aan. Bestrooi ze met zout en peper. Voeg de sjalotten, knoflook en tijm toe en bak de biefstukken in circa 4 minuten per kant rosé. Serveer de hertenbiefstukken met het sjalotmengsel, de gebakken cantharellen, de broccoli en de bosbessenjus.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Hertenbiefstuk

Bereidingswijze

Laat in een pan de fond met de bessen en suiker zachtjes inkoken. Leng de maïzena aan met een scheutje water en bind de jus hiermee af. Maak de cantharellen schoon. Pel en snipper 1 sjalot. Pel en snijd de overige sjalotten in stukken en plet de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en bak de gesnipperde sjalot kort aan. Voeg de cantharellen toe. Kook of stoom de broccoli beetgaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken om en om aan. Bestrooi ze met zout en peper. Voeg de sjalotten, knoflook en tijm toe en bak de biefstukken in circa 4 minuten per kant rosé. Serveer de hertenbiefstukken met het sjalotmengsel, de gebakken cantharellen, de broccoli en de bosbessenjus.

Dit recept komt uit de aflevering over Stockholm van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.