De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hele dorade uit de oven met linzen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de linzen toe en kook ze in circa 20 minuten gaar.
Leg de dorades op een met bakpapier beklede bakplaat, snijd de dorade aan beide kanten met een scherp mesje een aantal keer in.

30 MIN
Hele dorade uit de oven met linzen

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de linzen toe en kook ze in circa 20 minuten gaar.

Leg de dorades op een met bakpapier beklede bakplaat, snijd de dorade aan beide kanten met een scherp mesje een aantal keer in.

Snijd een halve citroen en een halve sinaasappel in plakken en vul de buik van de dorades met plakjes sinaasappel en citroen en leg ze ook op de vissen.

Ris de dille van het stokje en leg de stokjes in de buik van de dorades. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar in de oven.

Pel en snipper de ui.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Snijd de tomaten in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe, fruit twee minuten mee en breng op smaak met een beetje zout.

Giet de linzen af en voeg toe aan de tomaten.

Blus het geheel af met het sap van de overgebleven citroen en sinaasappel en kook goed door.

Hak de geplukte dille grof en voeg met de crème fraîche toe aan de tomaten met linzen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de dorade op bord en serveer de linzen er in een apart bordje naast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker