Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de linzen toe en kook ze in circa 20 minuten gaar.
Leg de dorades op een met bakpapier beklede bakplaat, snijd de dorade aan beide kanten met een scherp mesje een aantal keer in.
Snijd een halve citroen en een halve sinaasappel in plakken en vul de buik van de dorades met plakjes sinaasappel en citroen en leg ze ook op de vissen.
Ris de dille van het stokje en leg de stokjes in de buik van de dorades. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar in de oven.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe, fruit twee minuten mee en breng op smaak met een beetje zout.
Giet de linzen af en voeg toe aan de tomaten.
Blus het geheel af met het sap van de overgebleven citroen en sinaasappel en kook goed door.
Hak de geplukte dille grof en voeg met de crème fraîche toe aan de tomaten met linzen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de dorade op bord en serveer de linzen er in een apart bordje naast.
Meld je aan en praat mee