Heemskerker Ezelsoren

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Biscuit

Verwarm de oven voor op 210 ºC. Klop de eidooier met de helft van de suiker schuimig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker schuimig. Spatel de eiwitten door de eidooier en spatel de bloem erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit druppelvormen van circa 10 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeimousse

Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom met de suiker stijf. Verwarm 5 eetlepels aardbeienpuree en los er de geweekte gelatine in op. Meng de rest van de aardbeienpuree en de aardbeienjam erdoor. Laat afkoelen tot de aardbeienpuree lobbig wordt. Spatel de opgeslagen room erdoor en schep de mousse in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit op de helft van de biscuitdruppels een streep aardbeienmousse. Leg de andere helft van de biscuit erop en spuit hierop een kleine toefje mousse. Laat circa 10 minuten opstijven in de koelkast of vriezer.

Garneren

Rol de marsepein uit en steek er cirkels uit van 14 centimeter doorsnede. Vorm de cirkel om het gebakje zodat er een soort ezelsoor ontstaat.

Smelt de melkchocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.

Schep een theelepel melkchocolade op de ezelsoor en wrijf met je duim een veeg over de marsepein. Bestuif de marsepein met cacaopoeder.

Ingredienten

8
Porties

Biscuit

  • 3 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 3 g eiwitten
  • 100 g bloem

Aardbeimousse

  • 250 g aardbeien
  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml room
  • 50 g suiker
  • 1 el aardbeienjam

Garneren

  • 200 g marsepein
  • 100 g melkchocolade
  • 1 el cacaopoeder

Extra nodig

  • bakpapier
  • spuitzak
  • glad spuitmondje
  • ronde steker van 14 cm doorsnede
Geef je waardering
0