De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

heemskerker ezelsoren

45 min kooktijd
Heemskerker Ezelsoren

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit

Verwarm de oven voor op 210 ºC. Klop de eidooier met de helft van de suiker schuimig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker schuimig. Spatel de eiwitten door de eidooier en spatel de bloem erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit druppelvormen van circa 10 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeimousse

Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom met de suiker stijf. Verwarm 5 eetlepels aardbeienpuree en los er de geweekte gelatine in op. Meng de rest van de aardbeienpuree en de aardbeienjam erdoor. Laat afkoelen tot de aardbeienpuree lobbig wordt. Spatel de opgeslagen room erdoor en schep de mousse in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit op de helft van de biscuitdruppels een streep aardbeienmousse. Leg de andere helft van de biscuit erop en spuit hierop een kleine toefje mousse. Laat circa 10 minuten opstijven in de koelkast of vriezer.

Garneren

Rol de marsepein uit en steek er cirkels uit van 14 centimeter doorsnede. Vorm de cirkel om het gebakje zodat er een soort ezelsoor ontstaat.

Smelt de melkchocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.

Schep een theelepel melkchocolade op de ezelsoor en wrijf met je duim een veeg over de marsepein. Bestuif de marsepein met cacaopoeder.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker