De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige zalmmatses

Knapperige matzes, belegd met zalm en een romige avocadospread.

30 min (voor)bereidingstijd
Hartige zalmmatses

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Avocadospread
Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de koriander grof. Pel en snijd de knoflook grof. Halveer de citroen. Pureer in het bakje van de staafmixer de avocado’s, koriander, knoflook, sap van een halve citroen en de rode peper tot een gladde spread. Verdeel de avocadospread over de matses.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de zalm in dunne plakken en verdeel over de matses. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de zalm. Bak de matses in de oven circa 5 minuten.

Dille-mascarpone
Snijd de augurk in blokjes. Pluk en hak de dille. Hak de kappertjes. Meng de augurk, dille en kappertjes met de mascarpone. Verdeel de dille-mascarpone over de warme of lauwe matses.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker