Gistdeeg
Meng de bloem met de oregano. Los het gist op in het water. Meng het gistmengsel, olijfolie en het zout door de bloem en kneed tot een soepel deeg. Vet een kom in met olie en laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur in de kom rusten.
Vulling
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal de druiven van de steel. Smelt de boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en bestrijk met boter. Leg de helft van de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de druiven over de plak en klap het deeg dicht. Druk de randen aan, bestrijk de bovenkant met boter en verdeel de resterende druiven en de gorgonzola erover. Bak het druivenbrood in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
hartig druivenbrood
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties