De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartig druivenbrood

105 min kooktijd
Hartig druivenbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gistdeeg
Meng de bloem met de oregano. Los het gist op in het water. Meng het gistmengsel, olijfolie en het zout door de bloem en kneed tot een soepel deeg. Vet een kom in met olie en laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur in de kom rusten.

Vulling
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal de druiven van de steel. Smelt de boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en bestrijk met boter. Leg de helft van de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de druiven over de plak en klap het deeg dicht. Druk de randen aan, bestrijk de bovenkant met boter en verdeel de resterende druiven en de gorgonzola erover. Bak het druivenbrood in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker