Gistdeeg
Meng de bloem met de oregano. Los het gist op in het water. Meng het gistmengsel, olijfolie en het zout door de bloem en kneed tot een soepel deeg. Vet een kom in met olie en laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur in de kom rusten.
Vulling
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Haal de druiven van de steel. Smelt de boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en bestrijk met boter. Leg de helft van de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de druiven over de plak en klap het deeg dicht. Druk de randen aan, bestrijk de bovenkant met boter en verdeel de resterende druiven en de gorgonzola erover. Bak het druivenbrood in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
105 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties