Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eieren, boter en het zout. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met het deeg.
Vulling
Snijd de bacon in blokjes. Verhit een koekenpan en bak de bacon in circa 10 minuten knapperig. Laat de bacon uitlekken op een bordje met keukenpapier. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgettes in gelijke blokjes. Meng de courgettes met de bacon. Rasp de gruyère. Meng de crème fraîche met de eieren en de helft van de gruyère. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gruyère-courgettetaart met dadels
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de vulling over de bodem van de taart. Strooi de resterende gruyère eroverheen. Bak de taart in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd de dadels fijn.
Serveren
Snijd de gruyère-courgettetaart in punten. Bestrooi met de dadels.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eieren, boter en het zout. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met het deeg.
0 reacties