Groene asperges met een gepocheerd ei

2
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Aardappelchips

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de aardappels in de lengte in dunne plakjes. Dep de plakjes droog met keukenpapier. Leg de plakjes op de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje aan beide kanten met een dun laagje zonnebloemolie. Bestrooi met een beetje zout. Bak de aardappels circa 10 minuten in de oven. Draai de aardappels om en bak ze circa 10 minuten aan de andere kant zodat ze goudbruine en gaar zijn. Laat de aardappelchips circa 5 minuten afkoelen.

 Asperges

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil, indien nodig, de asperges en verwijder de uiteindes. Kook de asperges circa 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit het water en dep ze droog met keukenpapier. Houd het water aan de kook. Maak bosjes van 3 asperges en omwikkel de onderste helft met parmaham. Herhaal dit tot alle asperges op zijn. Leg de asperges de laatste 5 minuten bij de aardappelchips in de oven.

Gepocheerde eieren

  • Bekleed de kopjes met plasticfolie. Schenk er een klein scheutje olijfolie in en breek boven elk kopje één ei en zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Draai het plasticfolie dicht als een buideltje en knoop vast.
  • Laat de zakjes met eieren zakken in het kokende water en zet het vuur uit. Laat de eieren in circa 3 minuten garen. Laat de eieren circa 1 minuut afkoelen in koud water om doorgaren te voorkomen. Haal voorzichtig de eieren uit de buideltjes.

 Rucola

  • Meng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de rucola over borden. Verdeel de aardappelchips over de rucola. Leg de asperges met parmaham erop. Verdeel de gepocheerde eieren over de asperges. 

Ingredienten

4
Personen

Groene asperges met een gepocheerd ei

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 700 g groene asperges
  • 8 plakken parmaham
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenpapier
  • 4 koffiekopjes
  • plasticfolie
Geef je waardering
2