De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

granaatappel-rozenijs & syrisch pistache-roomijs

Breng in een steelpannetje de suiker met het water aan de kook. Kook in enkele minuten tot een heldere siroop en laat afkoelen. Halveer de citroenen en pers ze uit. Ontvet een kom met een uitgeknepen citroen. Splits het ei en klop het eiwit stijf in de kom. Meng in een kom het granaatappelsap met de suikersiroop en voeg naar smaak citroensap en rozenwater toe. Spatel direct het granaatappelsap-mengsel voorzichtig door het eiwit. Bereid het ijs in een ijsmachine of schep het ijs in een plastic bakje en zet het circa 4 uur in de vriezer. Roer de ijskristallen ieder half uur goed los.

240 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Granaatappel-rozenijs & Syrisch pistache-roomijs

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Granaatappel-rozenijs
Breng in een steelpannetje de suiker met het water aan de kook. Kook in enkele minuten tot een heldere siroop en laat afkoelen. Halveer de citroenen en pers ze uit. Ontvet een kom met een uitgeknepen citroen. Splits het ei en klop het eiwit stijf in de kom. Meng in een kom het granaatappelsap met de suikersiroop en voeg naar smaak citroensap en rozenwater toe. Spatel direct het granaatappelsap-mengsel voorzichtig door het eiwit. Bereid het ijs in een ijsmachine of schep het ijs in een plastic bakje en zet het circa 4 uur in de vriezer. Roer de ijskristallen ieder half uur goed los.

Syrisch pistache-roomijs
Breng de slagroom aan de kook. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker in een metalen kom au bain-marie tot een romige dikke crème. Voeg geleidelijk de slagroom toe en klop net zolang tot er een dunne vla ontstaat. Vijzel de mastiek met de suiker fijn. Haal de vla van het vuur, strooi het mastiek-suikerpoeder erover en voeg het oranjebloesemwater al kloppende toe.
Laat de vla afkoelen. Meng de pistachenoten door het mengsel. Schenk in een met plasticfolie beklede diepvriesbak en dek af met de folie. Laat het ijs in circa 6-8 uur bevriezen. Roer na een paar uur het ijs door zodat de pistachenootjes goed verdeeld worden.

TIP: Mastiek kan je kopen bij een Marokkaanse winkel. Vraag dan om ‘meska’ .Voor een leuke garnering: Splits een ei en wentel rozenblaadjes door het eiwit. Dip vervolgens de rozenblaadjes in poedersuiker.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker