De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde inktvissen met avocadopuree

20 min kooktijd
Gevulde inktvissen met avocadopuree

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gevulde inktvissen
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Hak de bleekselderij, dille en spinazie fijn en meng met de geitenkaas, een scheutje olijfolie en wat zout en peper. Maak de inktvis, indien nodig, schoon en vul met het geitenkaasmengsel. Sluit het uiteinde van de inktvis af met een cocktailprikker. Gril de inktvissen aan beide kanten in een grillpan. Pers de citroen. Meng in een kommetje olijfolie, tijm, rode pepervlokken en citroensap en smeer de gegrilde inktvissen in met dit mengsel. Leg in een ovenschaal en bak circa 5 minuten.

Avocadopuree
Pers de limoen. Pel de knoflook. Schil de avocado’s en pureer met de rest van de ingrediënten. Serveer de inktvis op een bedje van avocadopuree.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker