Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de groene kool.
We beginnen met het koken van de groene kool:
Snijd de bladeren los, was de bladeren en verwijder de dikke nerven.
Dompel de koolbladeren onder in het kokende water.
Kook circa 1 minuten tot de bladeren zacht zijn.
Schep de bladeren uit het water en spoel ze koud.
Nu gaan we de gevulde groene kool met gehakt maken:
Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng het gehakt in een kom met mozzarella, ei, knoflookpoeder, paprika poeder en ketchup.
Voeg paneermeel toe als het gehakt te nat is.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
Scheur 8 stukken aluminiumfolie af.
Sprenkel wat olie op het folie en leg per vel 1 koolblad in het midden.
Leg in het midden van de koolbladeren een portie gehakt.
Vouw strak dicht zodat de kool om het gehakt zit, herhaal dit.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak in circa 20 minuten gaar.
Ga verder met de aardappelblokjes:
Snijd de resterende groene kool in dunne reepjes
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de kerrie, ui en knoflook.
Voeg de aardappelblokjes en de rest van de kool toe.
Bak dit in circa 8 minuten gaar.
Tot slot halen we de gevulde groene kool met gehakt uit de oven:
Haal de gevulde pakketjes uit de oven.
Pak ze voorzichtig uit.
Meld je aan en praat mee