Gerookte zalm met witte chocoladevinaigrette

44
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Vinaigrette
Breng in een pan het water en de chocolade aan de kook. Roer tot de chocolade volledig is opgelost in het water. Meng in een kom de mosterd, witte wijnazijn en het chocoladewater.Schenk al kloppend met een garde de zonnebloemolie erbij tot er een mooie gladde vinaigrette ontstaat. Breng de vinaigrette op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade gerookte zalm
Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin.Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in reepjes. Meng in een kom de rucola, appel en de helft van de vinaigrette. Maak met gebruik van de kaasschaaf komkommerlinten. Schil de komkommer rondom tot de zaadlijst. Pluk de koriander.

Serveren
Verdeel de salade over borden en drapeer daarop zalm en de komkommerlinten. Besprenkel de zalm met de overgebleven vinaigrette. Verdeel de koriander en de pijnboompitten over de borden.

Tip: Houd je niet van koriander? Gebruik dan dille.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Ingredienten

4
Personen

Vinaigrette

  • 50 ml water
  • 50 g witte chocolade
  • 2 tl mosterd
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 60 ml zonnebloemolie

Salade gerookte zalm

  • olijfolie om in te bakken
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 appel
  • 40 g rucola
  • 1 komkommer
  • 0.5 bosje koriander
  • 200 g gerookte zalm (wilde)
Geef je waardering
44