In samenwerking met Campina Biologisch, proeven Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer het boerenleven en maken zij de lekkerste recepten met biologische boerenyoghurt. Deze keer in de hoofdrol: gepekelde zalmhaas met ei, ingelegde groenten en biologische boerenyoghurt. Echt de moeite waard! 

Ingredienten

4
Personen

  • 900 g (2 potten) Campina Biologische boerenyoghurt
  • 500 g zalmhaas (rugfilet)
  • 1 bos (witte) radijs
  • 1 kleine koolrabi
  • 1/4 komkommer
  • 6 verse eieren
  • 2 eetlepels mierikswortelpasta
  • 25 ml sushi seasoning (verkrijgbaar o.a. bij de Toko)
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 bos waterkers
  • peper en zout

Extra nodig

  • Schuimspaan
  • Mandoline
  • Rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 4 uur en 45 minuten

Voorbereiding

Snijd het rugstuk van de zalmmoot in een lange filet (of vraag dit aan je visboer). Bestrooi de filet aan beide kanten met fijn zout en leg minimaal 4 uur in de koelkast.

Ei pocheren

Zet een pan water met 2 liter water en de wittewijnazijn op het vuur en breng net aan de kook. Pocheer de eieren voorzichtig zoals in de video hierboven en houd ze apart. Bewaar het pocheervocht om de eieren straks weer in op te warmen.

Ingelegde groenten

Snijd de komkommer, koolrabi en de radijs in verschillende plakjes en blokjes en maak deze aan met de olijfolie, sushi seasoning, zout en sap van een halve limoen.

Kun je geen sushi seasoning vinden, maak het dan zelf door 6 el rijstazijn te mengen met 2 tl zout en 4 tl kristalsuiker. Verwarm het mengsel totdat de suiker is gesmolten en laat afkoelen.

Mierikswortelyoghurt

Meng 200 gram yoghurt met 1 eetlepel mierikswortelpasta en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.

Bijna klaar!

Snijd de gepekelde zalmhaas in plakken en pluk de mooiste blaadjes van de waterkers. Warm de gepocheerde eieren weer zachtjes even op in het bewaarde vocht.

Bord opmaken

Gebruik vier grote platte borden. Schep per bord twee eetlepels van de mierikswortelyoghurt op en rangschik het ei, de plakjes gepekelde zalmhaas, de ingelegde groenten en de takjes waterkers eroverheen.

Geef je waardering

34
Gepekelde zalmhaas met ei, ingelegde groenten en boerenyoghurt