De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geitenvlees terrine

180 min kooktijd
Geitenvlees terrine

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Terrine
Verwarm de bouillon en bestrooi de geitenhaasjes met zout en peper. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de uien in grove stukken.
Voeg de haasjes, knoflook, uien, rozemarijn en de laurier toe aan de bouillon en laat circa 20 minuten tegen de kook aan trekken.
Week de blaadjes gelatine in koud water. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en geitenkaas in kleine blokjes. Pluk en hak de peterselie fijn.
Knijp de gelatine uit en voeg de gelatine en de paprika toe aan de pan. Voeg de peterselie toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de geitenkaas erdoor.
Bekleed de vorm met plasticfolie en schenk de vulling erin. Schenk wat vocht over de vulling en druk de vulling goed aan. Dek de terrine af en laat hem minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Salade
Snijd de augurken en appels in dunne reepjes en de radijsjes in partjes. Knijp er de citroen over uit en druppel er olijfolie overheen. Voeg de sla toe en roer de salade door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker