Nadia en Merijn

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde sardientjes en gamba’s met koriander-citroenolie

  • 1 oranjebloesemcitroen
  • 400 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 20 sardientjes
  • 12 gamba's
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 bos radijsjes
  • 1 bos lente-uitjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de grillpan voor.
Halveer de citroen, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil fijn. Pureer de citroenschil met de olijfolie, zout en peper.
Maak de sardientjes en gamba's schoon en marineer ze met de helft van de citroenolie. Pureer de rest van de olie met de koriander.
Grill de sardientjes en gamba’s. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Snijd de lente-ui fijn.
Maak een salade van de radijsjes, lente-uitjes en wat van de korianderolie. Serveer de resterende korianderolie bij de gegrilde Sardientjes en gamba's.

Geef je waardering

8
Gegrilde sardientjes en gamba’s met koriander-citroenolie