Gegrilde octopus

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Octopus
Snijd de venkel grof. Pel en snijd de ui in vieren. Verhit een scheut olijfolie in een grote braadslede met brede bodem en voeg de venkel, ui, octopus, laurierblaadjes, de peperkorrels en de wijn toe. Leg een tweede braadslede op de braadslede en laat circa 90 minuten tussen de kolen stoven. Voeg eventueel als de pan droogkookt een scheutje water toe. Haal de octopus uit de pan en snijd in grove stukken. Bestrijk met olie en  gril de octopus om en om in circa 5 minuten goudbruin op de bbq.

Garnering
Bestrooi de octopus paprikapoeder en cayennepeper en besprenkel met het sap van een halve citroen.  

Ingredienten

4
Personen

Octopus

  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote octopus
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tl peperkorrels
  • 150 ml witte wijn

Garnering

  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1 citroen

Extra nodig

  • BBQ
  • 2 braadsledes
Geef je waardering
4