De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde ananas met limoen, witte chocoladecrème en munt

Een dessert maken op de BBQ? Hidde laat het stap voor stap zien en gaat aan de gang met ananas en witte chocolade. Stook de kooltjes maar op!

30 min kooktijd
Gegrilde ananas met limoen, witte chocoladecrème en munt

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Een dessert maken op de BBQ? Hidde laat het stap voor stap zien en gaat aan de gang met ananas en witte chocolade. Stook de kooltjes maar op!

Ananasmarinade
Schil de ananas. Snijd voor de rub het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Meng de vanille, olijfolie, witte rum, rietsuiker, limoenrasp en het sap. Leg de ananas in een braadslede en wrijf de rub rondom het vruchtvlees. Laat circa 1 uur marineren.
Steek het houtskool aan in de kamado bbq en breng met gesloten deksel de kamado naar 180°C. Plaats de convector en breng opnieuw naar 180°C. Plaats de braadslede met de ananas op het rooster en gaar in circa 30 minuten. Bedruip regelmatig met de rub. Voeg de roomboter toe en laat nog eens 30 minuten garen. Bedruip de ananas regelmatig met het braadvocht. 

Witte-chocoladecrème
Week de gelatine. Breng de melk en de glucose aan de kook in een pan. Los de gelatine op in de melk. Hak de witte chocolade en voeg dit bij de melk. Los de geweekte gelatine erin op, koel terug tot 40°C en voeg dan de room toe. Meng goed door en laat circa 45 minuten opstijven in de koelkast. Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. 

Financiers
Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de boter en laat afkoelen. Maal het amandelschaafsel tot poeder, voeg de suiker toe en maal nog eens door. Meng het amandelsuikerpoeder met de bloem. Roer de eiwitten door en voeg de afgekoelde gesmolten boter toe. Giet het beslag in de spuitzak en vul de vormen tot de helft. Bak de financiers in circa 10 minuten. 

Suikergaletten
Verwarm de glucose tot deze goed lopend is, voeg de suiker toe en roer voorzichtig op laag vuur tot deze lichtjes verkleurd. Giet de siroop uit op bakpapier en laat uitharden. Verwarm de oven voor op 180°C. Sla kapot en mix tot een fijn poeder. Zeef het poeder uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Stans cirkels in de poeder, zodat de galetten vrij liggen en gemakkelijk lossen. Smelt de suiker in de oven gedurende 3 à 4 minuten.

Opmaak
Snijd de ananas in dunne plakjes van 1 centimeter. Verdeel de financiers speels op het bord met de suikergaletten eroverheen. Spuit dopjes chocoladecrème op de ananas en garneer met munt. Serveer met wat braadvocht over de ananas.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker