De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebarbecuede scheermesjes en oesters

Steek de kolen van de barbecue aan en laat ze goed heet worden. Pel en snipper de ui. Schenk de azijn erbij en laat de ui in een uur zacht worden. Snijd de bovenkant van de bol knoflook en leg de bol op aluminiumfolie. Schenk er olie over, vouw de folie dicht en pof de knoflook circa 45 minuten op de barbecue.

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Gebarbecuede scheermesjes en oesters

Een recept van

De Worsten van Babel

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Scheermessen met Europese dressing
Steek de kolen van de barbecue aan en laat ze goed heet worden. Pel en snipper de ui. Schenk de azijn erbij en laat de ui in een uur zacht worden. Snijd de bovenkant van de bol knoflook en leg de bol op aluminiumfolie. Schenk er olie over, vouw de folie dicht en pof de knoflook circa 45 minuten op de barbecue. Haal de knoflook uit de folie en knijp de teentjes uit de schil. Meng de knoflook met de gemarineerde ui en voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge toe. Rooster de scheermessen op de vleeskant op het rooster van de barbecue en daarna nog even op de schelp. Verdeel de knoflook en ui erover, warm kort door en haal de scheermessen van de barbecue. Snijd de citroen in partjes en garneer de scheermessen met partjes citroen en peterselie.

Scheermessen met Aziatische dressing
Pel en snipper de sjalotten fijn. Snijd de rode pepers en de koriander fijn. Meng de rasp en het sap van de limoen met de sjalotten, pepers, sesamolie, vissaus, palmsuiker, koriander en de sojasaus. Snijd de lente-uitjes fijn. Rooster de scheermessen op de vleeskant op het rooster van de barbecue en daarna nog even op de schelp. Lepel de dressing over de scheermessen, warm kort door en haal ze van de barbecue. Garneer de scheermessen met bosuitjes.

Oesters
Pel en snipper de sjalot en meng met de azijn. Maak de oesters open en lepel de sjalot in azijn erover.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker