De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken snoekbaars met snelle notenmayonaise

Maak indruk op je vrienden met dit gerecht van snoekbaars geserveerd met een rode koolsalade en notenmayonaise.

30 min kooktijd
Gebakken snoekbaars met snelle notenmayonaise

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden:

Rode kool
Schaaf de rode kool op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline in zeer dunne reepjes. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen en besprenkel met aceto balsamico. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg de ui, knoflook en honing toe aan de rode kool. Besprenkel met aceto balsamico. Breng eventueel op smaak met zeezout en peper uit de molen. Meng alles door elkaar. Verwarm in een kleine pan de olijfolie tot lauwwarm (niet heter dan 50 °C) en schenk over de rode kool. Laat minstens 15 minuten marineren en laat daarna op een zeef uitlekken.

Notenmayonaise
Voeg de eidooiers, balsamicoazijn, mosterd, gembersiroop, een beetje zeezout en peper uit de molen in een smalle beker die niet veel breder is dan de staafmixer. Schenk de druivenpit- en notenolie er langs. Zet de staafmixer in de beker, draai de staafmixer rond en trek langzaam omhoog. Voeg appelsap toe en meng nog enkele seconden met de staafmixer. Bewaar de mayonaise in een afgesloten bakje in de koelkast.

Rooster de walnoten met een beetje olie in een koekenpan 1 minuut op laag vuur.

Snoekbaars
Verdeel de snoekbaarsfilet in 4 gelijke smalle mootjes. Bestrooi ze met zeezout en peper uit de molen en besprenkel ze met olijfolie.

’s Avonds afmaken:

Snoekbaars
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de mootjes snoekbaars circa 4 minuten om en om tot ze net niet meer glazig zijn.

Opmaak bord
Verdeel de rode kool speels over het bord. Verdeel de veldsla en eikenbladsla over de rode kool en lepel de mayonaise rondom. Breek de walnoten, verdeel ze over de borden en leg de snoekbaars erop.
 

 
Witte wijn van Chardonnay , zonder(!) houtrijping


Het mag allemaal wat krachtiger dit jaargetijde. Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we al snel trek in rode wijnen. Maar zijn heel wat witte wijnen die op koude dagen ook heerlijk smaken. Bij de gegrilde snoekbaars koos ik daarom voor een witte wijn gemaakt van de Chardonnay druif. Een wijn uit het noorden van Spanje, maar zonder (!) houtrijping. Dat is in dit geval belangrijk omdat de wijn niet een te hoog smaakgehalte mag hebben, anders zou hij daarmee de vis van je bord blazen.
Kun je geen Chardonnay uit Spanje vinden zonder hout (dat kan namelijk nog wel eens een uitdaging zijn), dan kun je met een gerust hart ook een lekkere betaalbare Vin de Pays d’Oc van Chardonnay kopen. Die zijn bijna overal wel te krijgen. Ook hier geldt: liever geen hout onder de kruk!

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker