’s Middags voorbereiden:
Rode kool
Schaaf de rode kool op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline in zeer dunne reepjes. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen en besprenkel met aceto balsamico. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg de ui, knoflook en honing toe aan de rode kool. Besprenkel met aceto balsamico. Breng eventueel op smaak met zeezout en peper uit de molen. Meng alles door elkaar. Verwarm in een kleine pan de olijfolie tot lauwwarm (niet heter dan 50 °C) en schenk over de rode kool. Laat minstens 15 minuten marineren en laat daarna op een zeef uitlekken.
Notenmayonaise
Voeg de eidooiers, balsamicoazijn, mosterd, gembersiroop, een beetje zeezout en peper uit de molen in een smalle beker die niet veel breder is dan de staafmixer. Schenk de druivenpit- en notenolie er langs. Zet de staafmixer in de beker, draai de staafmixer rond en trek langzaam omhoog. Voeg appelsap toe en meng nog enkele seconden met de staafmixer. Bewaar de mayonaise in een afgesloten bakje in de koelkast.
Rooster de walnoten met een beetje olie in een koekenpan 1 minuut op laag vuur.
Snoekbaars
Verdeel de snoekbaarsfilet in 4 gelijke smalle mootjes. Bestrooi ze met zeezout en peper uit de molen en besprenkel ze met olijfolie.
’s Avonds afmaken:
Snoekbaars
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de mootjes snoekbaars circa 4 minuten om en om tot ze net niet meer glazig zijn.
Opmaak bord
Verdeel de rode kool speels over het bord. Verdeel de veldsla en eikenbladsla over de rode kool en lepel de mayonaise rondom. Breek de walnoten, verdeel ze over de borden en leg de snoekbaars erop.
Witte wijn van Chardonnay , zonder(!) houtrijping
|
0 reacties