De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Frites met zuurvlees

Leg de sukadelappen een half uurtje in de helft van de witte wijnazijn en water. Snijd de sukadelappen in gelijke blokjes. Pel en snipper de uien grof. Verhit de roomboter in de pan en bak de sukadelappen met de ui rond om aan. Blus af met de wittewijn azijn.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Frites met zuurvlees

Bereidingswijze

Zuurvlees
Leg de sukadelappen een half uurtje in de helft van de witte wijnazijn en water. Snijd de sukadelappen in gelijke blokjes. Pel en snipper de uien grof. Verhit de roomboter in de pan en bak de sukadelappen met de ui rond om aan. Blus af met de wittewijn azijn. Voeg de appelstroop, kruidnagels, laurier en ontbijtkoek toe. Kook op zacht vuur circa 3 uur in. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Frites
Schil de aardappels en snijd ze in frietvorm door eerst de aardappel over de lengte in plakken van circa 1 centimeter te snijden en vervolgens deze plakken in repen van 1 bij 1 centimeter te snijden. Verwarm de frituur voor tot 160 °C. Snijd de aardappels in dikke repen, was ze en maak ze goed droog tussen een theedoek. Bak de frites circa 5 minuten voor. Zet de frituur op 180 °C en bak de frites af. Laat de frites uitlekken op keukenpapier, breng op smaak met zout en serveer met de saus.

Mayonaise
Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en klop stevig door tot de mayonaise vol en romig is. Proef of je hem lekker vind. Anders eventueel op smaak brengen met nog een beetje zout en peper.

Wat serveer je op een feestdag? Miljuschka Witzenhausen zoekt het voor je uit in het nieuwe programma Feestfood!

Op verschillende feestdagen en evenementen gaat zij op zoek naar de ultieme gerechten die jij thuis ook kunt serveren. Zo komen bij Carnaval frites met zuurvlees en mayonaise aan bod en bakt ze bij Paaspop paaspannenkoeken met verschillende toppings. Al deze gerechten worden gevierd met een feestelijk glas Broesko.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.