Ferni (Afghaanse pudding)

16
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Tuilles
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Smelt de boter. Roer het eiwit met de poedersuiker glad. Roer de bloem en daarna de boter erdoor. Maal de pistachenoten in het bakje van de staafmixer tot fijne korreltjes en meng door het beslag. Laat het beslag circa 10 minuten opstijven in de koelkast. Schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf het beslag glad met een paletmes. Bak de tuille circa 4 minuten totdat deze droog is.
Snijd de tuille in de gewenste vorm en bak nog circa 4 minuten.

Ferni
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng de vanille met de maïzena, melk en de suiker aan de kook. Voeg als de melk kookt het kardemompoeder toe en laat circa 1 minuut pruttelen. Rooster in een droge koekenpan de pistachenoten en amandelen circa 3 minuten en hak ze vervolgens grof. Meng de noten door het melkmengsel. Schenk de ferni in glazen en laat circa 15-30 minuten opstijven in de koelkast. Snijd de partjes uit de sinaasappel.

Serveren
Serveer de ferni met de sinaasappelpartjes, een takje munt en de tuille.

Ingredienten

4
Personen

Tuilles

  • 35 g roomboter
  • 80 g eiwit
  • 80 g poedersuiker
  • 60 g bloem
  • 30 g pistachenoten
  • 2 takjes munt

Ferni

  • 1 vanillestokje
  • 25 g maïzena
  • 500 ml volle melk
  • 160 g suiker
  • 0.5 tl kardemom
  • 25 g pistachenoten
  • 25 g amandelen
  • 1 sinaasappel

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • bakpapier
Geef je waardering
16