Week de kikkererwten 2 dagen in ruim water in de koelkast.
Pel de uien en knoflook en snijd fijn, pluk en hak de peterselie en de koriander grof, verwijder de zaadlijst van de groene peper en snijd grof.
Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een pasta en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180ºC. Vorm met twee natte lepels (of je handen) bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 5 tegelijk goudbruin en knapperig.
Peterseliesalade
Pluk voor de peterseliesalade de blaadjes van de bossen peterselie. Haal de granaatappelpitjes van een granaatappel los.
Roer de tahina los met wat ijskoud water tot een lichte vloeibare dressing en breng op smaak met zout en citroensap.
Meng de peterselie met de tahinadressing, een scheutje olijfolie en de granaatappelpitjes.
Meld je aan en praat mee