De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

falafel met salade

Week de kikkererwten 2 dagen in ruim water in de koelkast. Pel de uien en knoflook en snijd fijn, pluk en hak de peterselie en de koriander grof, verwijder de zaadlijst van de groene peper en snijd grof.

60 min kooktijd

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Week de kikkererwten 2 dagen in ruim water in de koelkast.

Pel de uien en knoflook en snijd fijn, pluk en hak de peterselie en de koriander grof, verwijder de zaadlijst van de groene peper en snijd grof.

Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een pasta en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180ºC. Vorm met twee natte lepels (of je handen) bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 5 tegelijk goudbruin en knapperig.

Peterseliesalade
Pluk voor de peterseliesalade de blaadjes van de bossen peterselie. Haal de granaatappelpitjes van een granaatappel los.

Roer de tahina los met wat ijskoud water tot een lichte vloeibare dressing en breng op smaak met zout en citroensap.

Meng de peterselie met de tahinadressing, een scheutje olijfolie en de granaatappelpitjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker