Dubbele chocolade cheesecake

163
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
210 minuten totale tijd

Maal de oreo’s fijn in de keukenmachine of sla ze stuk in een plastic zak met een deegroller. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Meng de koekkraam met de gesmolten boter en druk rondom aan in de springvorm. Zet in de koelkast.

Smelt de chocolade beide au bain marie apart van elkaar. Week de gelatine in koud water. Doe de mascarpone, roomkaas, suiker en de helft van de slagroom in een kom. Klop samen. Verwarm de ander helft van de slagroom in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los het op in de slagroom. Pak twee derde van het kaasmengsel en gelatinemengsel en mix het met de witte gesmolten chocolade.

Doe de helft van het witte chocolademengsel in de taartvorm en zet in de koelkast. Doe nu het overgebleven kaasmengsel en gelatinemengsel bij elkaar en roer er de pure chocolade door. Giet dit op de witte chocolade in de taartvorm en zet 10 minuten weg. Eindig met de witte chocoladelaag en zet 3 uur in de koelkast.

Ingredienten

1
Porties

Dubbele chocolade cheesecake

  • 450 g oreo's
  • 125 g gesmolten boter
  • 400 g witte chocolade
  • 200 g pure chocolade
  • 12 blaadjes gelatine
  • 500 g mascarpone
  • 250 g roomkaas
  • 100 g suiker
  • 300 g slagroom

Extra nodig

  • bakvorm van ca 24 cm doorsnede
  • bakpapier
Geef je waardering
163