De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dubbele chocolade cheesecake

Dit is de ideale taart als je dol bent op cheesecake, want deze dubbele chocolade cheesecake is écht hemels. Dus ga snel aan de slag met dit recept!

180 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dubbele chocolade cheesecake

Bereidingswijze

Maal de oreo’s fijn in de keukenmachine of sla ze stuk in een plastic zak met een deegroller. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Meng de koekkraam met de gesmolten boter en druk rondom aan in de springvorm. Zet in de koelkast.

Smelt de chocolade beide au bain marie apart van elkaar. Week de gelatine in koud water. Doe de mascarpone, roomkaas, suiker en de helft van de slagroom in een kom. Klop samen. Verwarm de ander helft van de slagroom in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los het op in de slagroom. Pak twee derde van het kaasmengsel en gelatinemengsel en mix het met de witte gesmolten chocolade.

Doe de helft van het witte chocolademengsel in de taartvorm en zet in de koelkast. Doe nu het overgebleven kaasmengsel en gelatinemengsel bij elkaar en roer er de pure chocolade door. Giet dit op de witte chocolade in de taartvorm en zet 10 minuten weg. Eindig met de witte chocoladelaag en zet 3 uur in de koelkast.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.