De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

driekoningentaart

210 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Driekoningentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snel bladerdeeg
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en kneed met het water tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog heel blijven. Laat circa 30 minuten rusten. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 15 cm. Vouw het deeg in drieën in elkaar. Draai het deegpakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek, vouw wederom in drieën op. Dit is 1 toer. Laat het deeg circa 30 minuten rusten en herhaal de toer nog twee keer.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk, het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooier met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Amandelspijs
Maal het amandelschaafsel fijn met de suiker en voeg het eiwit toe. Kneed goed door tot het smeuïg is en laat het amandelspijs opstijven in de koelkast.

Rol het bladerdeeg uit tot 2 plakken van circa 2 millimeter dik. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek of snijd er een cirkel uit met behulp van de taartvorm. Prik gaatjes in het deeg. Schep de banketbakkersroom door de amandelspijs. Bestrijk het deeg met het eidooiermengsel en schep in het midden het amandelmengsel. Spreid uit over de deegplak, maar blijf circa 3 centimeter van de rand. Verstop de amandel in de vulling. Leg de andere deegplak over de vulling, druk de randen goed aan en snijd het overige deeg weg. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het eimengsel en laat de taart circa 30 minuten rusten.

Verwarm de oven op 200 ºC. Maak een waaiermotief met behulp van een tandenstoker of satéprikker en bestrijk opnieuw met het eimengsel. Bak de taart in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Deze taart wordt gebakken en gegeten op Driekoningen, wie de amandel in zijn stukje aantreft is koning voor een dag.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker