Dragonkip van oma Gisele

186
Gemiddeld

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Leg de kippendijen in een diepe schaal. Voeg olijfolie, 1 el gedroogde dragon en 1 tl knoflookpoeder toe. Meng dit alles goed, dek het af en laat het een nacht in de koelkast marineren.

Pak nu een bakpan en doe 100 g roomboter erin. Laat het smelten en bak hierin de kippendijen. Doe nu de kippendijen in een ruime stoofpan. Laat het braadvocht in de bakpan zitten en blus dit af met een beetje Noilly prat, gevogeltefond, de kookroom en 1 el gedroogde dragon. Als alles goed met elkaar vermengd is, doe je deze saus bij de kippendijen en laat je het op laag vuur garen.

Schil de aardappels, snij ze in blokjes en was ze goed. Dep ze goed droog met papier of een keukendoek en paneer ze met patentbloem. Doe nu in een bakpan een ruime hoeveelheid olijfolie en bak op hoog vuur de aardappelblokjes. Voeg op het laatste moment roomboter toe.

Bak in een kleine pan de spekblokjes aan. Doe de sjalotjes in schil in een ander pannetje en bak/stoof ze in de schil gaar. Laat de sjalotjes afkoelen en pel ze. Meng dit vervolgens met de kropsla, de erwtjes en de spekjes.

Ingredienten

4
Personen

Voor de dragonkip

  • 6 kippendijen
  • 2 el gedroogde dragon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • olijfolie
  • Noilly prat
  • gevogeltefond
  • 100 ml kookroom
  • Worcestershiresaus
  • knoflookpoeder
  • 0,5 kropsla
  • 4 sjalotjes
  • 200 g diepvries doperwtjes
  • 100 g spekblokjes
  • 4 vastkokende aardappels
  • 3 kruimige aardappels
  • 200 g roomboter
  • peterselie
  • patentbloem
Geef je waardering
186