De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dorade uit de oven van oma Habiba

Oma Habiba deelt haar recept voor een heerlijke dorade uit de oven. Duik snel de keuken in en maak dit lekkere gerecht uit de Marokkaanse keuken!

Direct naar recept
Dorade uit de oven van oma Habiba

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Indien je een dorade koopt met ingewanden, maak deze dan schoon en schub de vis. Maak een vulling (”charmoula”) van de knoflook, koriander, olijfolie, citroen en specerijen. Snijd hiervoor de knoflook fijn, samen met de koriander. Meng dit met de olijfolie en roer het goed door.

Rasp de citroen en voeg het rasp en het sap toe. Breng op smaak met de specerijen. Snijd de dorade met een scherp mes in en wrijf de vis met ongeveer driekwart van de charmoula in. Gebruik de rest voor de gamba’s. Spoel de rijst met koud water tot het water helder is.

Doe de rijst in de ovenschaal. Leg de dorade hierop en leg de gamba’s erbij. Plaats de ovenschaal in de oven. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar in ongeveer 30 minuten. Haal de folie eraf en gaar verder in ongeveer 15 minuten met de folie eraf. Presenteer de dorade met de schaal op tafel.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.