Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Dorade uit de oven

  • 1 verse dorade
  • 4 grote gamba's
  • 4 grote gamba's (gepeld)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 citroen
  • specerijen (waaronder gember en bijvoorbeeld kaneel, kardemon, kruidnagel, nootmuskaat of steranijs)
  • 150 g pandanrijst

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Indien je een dorade koopt met ingewanden, maak deze dan schoon en schub de vis. Maak een vulling (”charmoula”) van de knoflook, koriander, olijfolie, citroen en specerijen. Snijd hiervoor de knoflook fijn, samen met de koriander. Meng dit met de olijfolie en roer het goed door.

Rasp de citroen en voeg het rasp en het sap toe. Breng op smaak met de specerijen. Snijd de dorade met een scherp mes in en wrijf de vis met ongeveer driekwart van de charmoula in. Gebruik de rest voor de gamba’s. Spoel de rijst met koud water tot het water helder is.

Doe de rijst in de ovenschaal. Leg de dorade hierop en leg de gamba’s erbij. Plaats de ovenschaal in de oven. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar in ongeveer 30 minuten. Haal de folie eraf en gaar verder in ongeveer 15 minuten met de folie eraf. Presenteer de dorade met de schaal op tafel.

Geef je waardering

180
Dorade uit de oven van oma Habiba