De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dorade uit de oven van oma habiba

Oma Habiba deelt haar recept voor een heerlijke dorade uit de oven. Duik snel de keuken in en maak dit lekkere gerecht uit de Marokkaanse keuken!

Dorade uit de oven van oma Habiba

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Indien je een dorade koopt met ingewanden, maak deze dan schoon en schub de vis. Maak een vulling (”charmoula”) van de knoflook, koriander, olijfolie, citroen en specerijen. Snijd hiervoor de knoflook fijn, samen met de koriander. Meng dit met de olijfolie en roer het goed door.

Rasp de citroen en voeg het rasp en het sap toe. Breng op smaak met de specerijen. Snijd de dorade met een scherp mes in en wrijf de vis met ongeveer driekwart van de charmoula in. Gebruik de rest voor de gamba’s. Spoel de rijst met koud water tot het water helder is.

Doe de rijst in de ovenschaal. Leg de dorade hierop en leg de gamba’s erbij. Plaats de ovenschaal in de oven. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar in ongeveer 30 minuten. Haal de folie eraf en gaar verder in ongeveer 15 minuten met de folie eraf. Presenteer de dorade met de schaal op tafel.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker