De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Doperwten-fetahapjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ontdooi de doperwten en prak ze samen met de feta en pijnboompitten tot het geheel een beetje plakt. Snijd de munt fijn, voeg toe aan de doperwten en breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.

30 MIN
Doperwten-fetahapjes
Roberta Pagnier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ontdooi de doperwten en prak ze samen met de feta en pijnboompitten tot het geheel een beetje plakt. Snijd de munt fijn, voeg toe aan de doperwten en breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper. 

Leg het filodeeg op een plank (gebruik 2 vellen per pakketje als je het vierkante formaat hebt en 1 vel als je het langwerpige formaat hebt en vouw die dan dubbel). Verdeel de doperwtenpuree in vieren en schep in het midden op de plakken filodeeg. Vouw de punten van het filodeeg omhoog toe tot je een mooi pakketje hebt.

Verhit een ovenvaste koekenpan op het vuur met een scheut olijfolie erin en bak de doperwten-fetahapjes tot ze aan de onderkant mooi krokant zijn. Zet de koekenpan in de oven tot de doperwten-fetahapjes aan de bovenkant goudbruin zijn.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker