De verwengarde

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Victoriabeslag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met de suiker en het eiwit. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het beslag in de oven in circa 30 minuten goudbruin en krokant. Roer de amandelen elke 10 minuten door. Laat de amandelen afkoelen.

Crumble
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter, suiker, bloem en havermout met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom luchtig. Spatel voor de chocolademousse de chocolade voorzichtig door de room. Schep de gardes door de chocolademousse zodat er een flink portie mousse aan blijft zitten. Zet de gardes rechtop weg. Dit kan in een bak met rijst of in een speciale houder.

Garneren
Hak en smelt de chocolade en schep de chocolade in een cornetje. Spuit een raster van de witte chocolade. Leg een aardbei op het raster en vorm de chocolade eromheen. Pluk en scheur de munt. Garneer de gardes naar eigen smaak met de crumble, victoriabeslag, munt en gedroogde cranberries. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Ingredienten

4
Personen

Victoriabeslag

  • 75 g amandelen
  • 75 g suiker
  • 0.5 eiwit

Crumble

  • 90 g koude roomboter
  • 75 g suiker
  • 75 g bloem
  • 75 g havermout

Chocolademousse

  • 250 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom

Extra nodig:

  • rijst
  • 4 gardes
  • bakpapier
  • deegroller
  • poedersuiker om te bestuiven
  • 1 marmeren plaat in de diepvries

Garnering

  • 100 g witte chocolade
  • 4 aardbeien
  • 1 takje munt
  • 1 el gedroogde cranberries
Geef je waardering
3