De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

de verwengarde

30 min kooktijd
De verwengarde

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Victoriabeslag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met de suiker en het eiwit. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het beslag in de oven in circa 30 minuten goudbruin en krokant. Roer de amandelen elke 10 minuten door. Laat de amandelen afkoelen.

Crumble
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter, suiker, bloem en havermout met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom luchtig. Spatel voor de chocolademousse de chocolade voorzichtig door de room. Schep de gardes door de chocolademousse zodat er een flink portie mousse aan blijft zitten. Zet de gardes rechtop weg. Dit kan in een bak met rijst of in een speciale houder.

Garneren
Hak en smelt de chocolade en schep de chocolade in een cornetje. Spuit een raster van de witte chocolade. Leg een aardbei op het raster en vorm de chocolade eromheen. Pluk en scheur de munt. Garneer de gardes naar eigen smaak met de crumble, victoriabeslag, munt en gedroogde cranberries. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker