Victoriabeslag
Verwarm
de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met de suiker en het
eiwit. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en
bak het beslag in de oven in circa 30 minuten goudbruin en krokant.
Roer de amandelen elke 10 minuten door. Laat de amandelen afkoelen.
Crumble
Verwarm
de oven voor op 180 °C. Meng de boter, suiker, bloem en havermout
met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan.
Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de
crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat afkoelen.
Chocolademousse
Smelt
de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom luchtig. Spatel voor de
chocolademousse de chocolade voorzichtig door de room. Schep de
gardes door de chocolademousse zodat er een flink portie mousse aan
blijft zitten. Zet de gardes rechtop weg. Dit kan in een bak met
rijst of in een speciale houder.
Garneren
Hak
en smelt de chocolade en schep de chocolade in een cornetje. Spuit
een raster van de witte chocolade. Leg een aardbei op het raster en
vorm de chocolade eromheen. Pluk en scheur de munt. Garneer de gardes
naar eigen smaak met de crumble, victoriabeslag, munt en gedroogde
cranberries. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
0 reacties