De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

danny's pekingeend

120 min kooktijd
Danny's Pekingeend

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Marinade
Snijd de citroen in stukken. Breng water, citroen, sojasaus, honing, rijstwijn en rijstazijn aan de kook. Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de marinade. Kook circa 2 minuten door tot de marinade gebonden is.

Eend
Steek 2 eetstokje door de bovenkant en de vleugels van de eend zodat beide vleugels uit elkaar komen te staan. Bind een stukje keukentouw om de vleugels, zodat de eend straks opgehangen kan worden. Leg de eend in de pan met marinade en bedruip de eend rijkelijk met de marinade. Laat de eend 4 tot 6 uur drogen op een koele en luchtige plek. Snijd de lente-uien in ringen. Pel en snijd de knoflook. Snijd met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel. Verhit sojaolie in een pan en bak de lente-uien, sinaasappelschil en knoflook. Blus af met het sap van de sinaasappel en de bouillon. Roer de sojasaus en de hoisinsaus erdoor en breng aan de kook. Kook de vulling circa 5 minuten.

Eend bakken
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Wrijf de binnenkant van de eend in met zout en schep de vulling erin. Leg de eend op een ovenrooster met de borstkant naar boven. Zet onder in de oven een ovenschaal met water zodat het vet erin kan druipen. Bak de eend 20 minuten en keer vervolgens om. Bak de eend met de borstkant naar beneden nog 20 minuten. Draai de eend nogmaals om en bak nogmaals 20 minuten.

Pannenkoekjes
Kneed de bloem met het water tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een pil en snijd in een even aantal plakken van circa 1,5 centimeter en rol er bolletjes van. Schenk de sesamolie op een bord. Dompel de helft van de bolletjes in de sesamolie en druk ze met de geoliede kant op de andere bolletjes. Rol de bolletjes op een met bloem bestoven aanrecht vanuit het midden uit met de deegroller. Bak de pannenkoekjes in een droge koekenpan om en om circa 2 minuten zonder ze te kleuren. Trek de pannenkoekjes voorzichtig van elkaar af. Verwarm water in een pan en zet er een stoommandje in. Stoom de pannenkoekjes in circa 5 minuten gaar.

Groente
Snijd de komkommer en lente-uien in flinterdunne reepjes. Schil en snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Snijd de peper in dunne ringen.

Snijd het vlees van de eend. Serveer de groente met de eend, pannenkoekjes, hoisinsaus en sesamzaadjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker