Teriyaki-tomatensaus
Schil en snijd de gember in stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukken. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de suiker en gember toe en laat de suiker karamelliseren. Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg witte wijn, bouillon, honing en sojasaus toe en kook 10 minuten door. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en roer door de saus. Kook 3 minuten door tot de saus gebonden is. Voeg als laatste de sesamolie toe.
Beefburger
Snijd de lente-uien in ringen en de augurken in blokjes. Vijzel de ketoembar. Meng de lente-uien met de augurk, ketoembar, sambal en nootmuskaatpoeder door het gehakt. Voeg het ei, panko en sesamolie toe, kneed goed door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt in gelijke delen en maak er burgers van. Besprenkel met sesamolie.
Verwarm de grill voor.
Bestrijk de burgers met olie en gril de burger op laag vuur circa 3 minuten per kant. Snijd de broodjes door, bestrijk de binnenkant met olie en gril krokant. Pel de knoflook en wrijf langs de krokante binnenkant van het broodje.
Garnituur
Was en snijd het garnituur in dunnen plakken.
Serveer
Verdeel de little gem over de broodjes. Leg daarop een burger, komkommer en tomaat. Schep hierop een ruime lepel saus en verdeel de gebakken uitjes erover. Leg de deksels van de broodjes op de burgers.
Tip: serveer de burger met aardappeltjes uit de oven en strooi er sesamzaad erover. Besprenkel met sesamolie.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties