Danny’s 15 minuten wokmaaltijd

8
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kook de sobanoedels in circa 8 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water. 

Woksaus
Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en verwarm de knoflook met de chilisaus, sesamolie, ketjap, hoisinsaus en het water door elkaar tot een mooie woksaus.

Snelle wokschotel
Snijd de schouderkarbonade van het bot en snijd in blokjes van circa 3 bij 3 centimeter. Snijd de shiitakes in reepjes. Pel en snijd de rode ui en snijd de in grove stukken. Pluk de spinazie. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de shiitake circa 2 minuten. Voeg de rode ui, karbonade, spinazie, taugé en de noedels toe. Bak alles circa 4 minuten tot de karbonade gaar is. Voeg naar smaak de woksaus toe en bak kort mee.

Serveer
Hak de cashewnoten grof. Pluk de koriander. Bestrooi voor het serveren de wokschotel met cashewnoten en wat korianderblaadjes.

Ingredienten

4
Personen

Snelle wokschotel

  • 300 g sobanoedels
  • 400 g schouderkarbonades
  • 150 g shiitakes
  • 2 rode uien
  • 400 g spinazie
  • 120 g taugé

Woksaus

  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 5 el chilisaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el ketjap
  • 1 el hoisinsaus
  • 50 ml water

Garnering

  • 100 g cashewnoten
  • 1 takje koriander
Geef je waardering
8