De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crème suisse

Schenk de melk in een pan. Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit en breng met de melk aan de kook. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Meng de eidooier, suiker en custardpoeder. Giet de melk al roerende bij het eimengsel.

20 min kooktijd
Crème suisse

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schenk de melk in een pan. Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit en breng met de melk aan de kook. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Meng de eidooier, suiker en custardpoeder. Giet de melk al roerende bij het eimengsel. Schenk weer in de pan en laat al roerende binden. Knijp de gelatine uit en los op in de crème. Giet de crème in een kom en laat op ijswater “ hangend “ worden. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Klop de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Spatel de room door de crème. Verdeel de crème over glazen. Verdeel er de bramen en frambozen over. Rasp de limoenschil erover. Lepel het eiwit erover en brand af met de crème brullée brander.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker