Crème suisse

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Schenk de melk in een pan. Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit en breng met de melk aan de kook. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Meng de eidooier, suiker en custardpoeder. Giet de melk al roerende bij het eimengsel. Schenk weer in de pan en laat al roerende binden. Knijp de gelatine uit en los op in de crème. Giet de crème in een kom en laat op ijswater “ hangend “ worden. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Klop de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Spatel de room door de crème. Verdeel de crème over glazen. Verdeel er de bramen en frambozen over. Rasp de limoenschil erover. Lepel het eiwit erover en brand af met de crème brullée brander.

Ingredienten

4
Personen

Crème suisse

  • 250 ml melk
  • 1.5 blaadje gelatine
  • 1 eidooier
  • 30 g suiker
  • 20 g custardpoeder
  • 125 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 50 g suiker
  • 125 g bramen
  • 125 g frambozen
  • 1 limoen
  • 1 vanillestokje
Geef je waardering
7