Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de
bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de
bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.Druk
het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de
koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartpan in. Rol het deeg over een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de bakvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem circa 20 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen. Bak de bodem nog eens circa 20 minuten. Laat afkoelen en besmeer de bodem met een dun laagje sinaasappeljam.
Witte chocolademousse
Week
de gelatine in ruim koud water. Breng 100 milliliter slagroom met de suiker aan
de kook. Hak de chocolade en giet de gekookte room erop. Klop de rest van de
slagroom tot yoghurtdikte. Verwarm de sinaasappellikeur en los de gelatine erin
op. Meng door de chocolademassa. Laat het chocolademengsel op ijswater
afkoelen. Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel zodra het dikker
wordt. Giet de mousse op de blindgebakken bodem.
Glanslaag
Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap
eruit. Breng het water met de suiker en het citroensap aan de kook tot de
suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de jam toe. Los
de gelatine erin op en roer goed door. Laat de gelei afkoelen tot 40 ºC.
Citrusfruit
Schil en snijd het citrusfruit in partjes. Laat uitlekken en leg ze
dakpansgewijs op de taart. Bestrijk het citrusfruit met de glanslaag.
0 reacties