De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cig kebab

Een heerlijk gerecht van gegrilde cig kebab geserveerd met een oregano, peterselie, tomaten en lente-uitjes.

30 min kooktijd
Cig kebab

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Cig kebab
Spoel de bulghur in een fijne zeef af onder de koude kraan en laat het uitlekken. Pel en rasp de knoflook en ui. Pluk en snijd de peterselie fijn. Kneed het gehakt met de bulghur, knoflook, ui, peterselie, paprikapasta, pul biber en zout circa 15 minuten door met je handen. Verwarm de grill of houtskool barbecue voor. Vorm de kebab met natte handen om platte spiesen en maak met je vingers inkepingen in het vlees. Grill het vlees tot het goudbruin en gaar is. Keer ze regelmatig zodat ze niet uitdrogen en de sappen zich goed verspreiden.

Za’atar salade
Pluk en snijd de oregano en de peterselie grof. Snijd de tomaten in stukjes en snijd de lente-uitjes fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met olijfolie, granaatappelmelasse en zout.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker