Christoffeltaart

108
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
3 uur en 30 minuten totale tijd

Schuim Verwarm de oven voor op 90 ºC. Klop het eiwit met de suiker in een vetvrije bekken tot een luchtig schuim. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit drie spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog het schuim circa 3 uur.

Chocoladeroom
Smelt de chocolade au bain marie. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Meng een beetje geslagen room door de gesmolten chocolade en roer goed door. Spatel de rest van de gesmolten chocolade door de room. Bestrijk één schuimplak met de chocoladeroom en verdeel de helft van de kersen erover. Leg de tweede schuimplak erop, bestrijk met chocoladeroom en verdeel de rest van de kersen erover. Dek af met de laatste schuimplak en bestrijk de boven- en zijkant met de resterende chocoladeroom.
Schaaf met een mes schaafsel van het blok chocolade. Zet de zijkant van de taart aan met het chocoladeschaafsel en bestrooi de bovenkant ermee.

Ingredienten

1
Porties

Schuim

  • 150 g eiwit
  • 300 g suiker

Chocoladeroom

  • 250 g pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 100 g kersen uit pot (zonder pit)

Extra nodig

  • 1 blok chocolade
  • bakpapier
  • bakplaat
  • 1 spuitzak
  • Gekarteld en een glad spuitmondje
Geef je waardering
108