Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Chocoladesoufflé

  • 150 g pure chocolade
  • 250 ml melk
  • 10 g maïzena
  • 15 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 70 g room
  • boter

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de melk en laat hierin de chocolade oplossen. Scheid de dooiers en de eiwitten. Roer de eierdooier met 50 g suiker los. Voeg de maïzena en de bloem toe. Meng het chocolademengsel met de eierdooiers en laat het kort koken. Laat het mengsel afkoelen. Bestrijk de soufflébakjes met boter en bestrooi deze met 25 g suiker. Klop de eiwitten op met de overige 25 g suiker tot deze wit en stevig is. Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en voeg hierna de eiwitten ook aan het mengsel toe. Verwarm de oven voor op 190 °C (onder- en bovenwarmte). Bak de soufflés in 18 minuten gaar.

Tip: maak de oven tussendoor niet open want dan zakken de soufflés in elkaar.

Geef je waardering

119
Chocoladesoufflé