Chocolademousse
Klop circa 100 ml van de room tot yoghurt dikte.
Kneus de sereh. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Smelt de chocolade au bain-marie. Verwarm de rest van de room circa 5 minuten met de sereh en de peper. Zeef de room, roer eerst een klein beetje door de chocolade en roer daarna de overige room erdoor.
Spatel de geklopte room door de chocolade en schep de massa in een spuitzak met een gladde spuitmond. Laat de mousse circa een uur in de koelkast opstijven.
Specerijen-mangosaus
Maak de mango’s schoon en snijd plakken van circa 1 centimeter dik. Gebruik deze voor de schnitzels. Snijd de rest van het vruchtvlees van de pit en pureer dit in de mixer met een scheutje water, peper, kaneelpoeder en kardemompoeder. Halveer de limoen en breng de saus op smaak met limoensap.
Mangoschnitzels
Verhit een pan met olie tot 180 ºC. Splits het ei en kluts het eiwit. Haal de plakken mango eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan de kokosrasp. Frituur de mango goudbruin in circa 2 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer
Spuit de mousse sierlijk op een bord. Leg de schnitzel erbij en giet er wat saus over. Garneer met een fijngesneden pepertje en wat munt.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
chocolademousse en mangoschnitzels
35 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties