Chocolademousse
Klop circa 100 ml van de room tot yoghurt dikte.
Kneus de sereh. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Smelt de chocolade au bain-marie. Verwarm de rest van de room circa 5 minuten met de sereh en de peper. Zeef de room, roer eerst een klein beetje door de chocolade en roer daarna de overige room erdoor.
Spatel de geklopte room door de chocolade en schep de massa in een spuitzak met een gladde spuitmond. Laat de mousse circa een uur in de koelkast opstijven.
Specerijen-mangosaus
Maak de mango’s schoon en snijd plakken van circa 1 centimeter dik. Gebruik deze voor de schnitzels. Snijd de rest van het vruchtvlees van de pit en pureer dit in de mixer met een scheutje water, peper, kaneelpoeder en kardemompoeder. Halveer de limoen en breng de saus op smaak met limoensap.
Mangoschnitzels
Verhit een pan met olie tot 180 ºC. Splits het ei en kluts het eiwit. Haal de plakken mango eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan de kokosrasp. Frituur de mango goudbruin in circa 2 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer
Spuit de mousse sierlijk op een bord. Leg de schnitzel erbij en giet er wat saus over. Garneer met een fijngesneden pepertje en wat munt.
35 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties