De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocolade lava cakes

Deze chocolade lava cakes zijn heerlijk als nagerecht. Dit toetje kan vandaag nog op jouw tafel staan!

15 min. voorbereidingstijd
15 min. oventijd
Direct naar recept
Chocolade lava cake

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Lava cake liefhebbers opgelet! Deze moelleux au chocolat - oftewel: warme chocoladetaartjes waar de binnenkant uitloopt  - zijn gevaarlijk lekker. En het erge: dit recept voor chocolade lava cakes is zó klaar. Maken op eigen risico..."

Bereidingswijze

Chocolade lava cakes

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Vet de vormpjes in met wat boter en bestuif de binnenkant met een laagje cacaopoeder.

  3. Breek de chocolade in stukken en smelt samen met de boter in een steelpan.

  4. Mix de eieren met de suiker en een snuf zout tot een dik romig mengsel. Voeg al roerend met een spatel het chocolade-botermengsel toe.

  5. Zeef de bloem en de cacao boven de kom en spatel door het chocolademengsel. Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes.

  6. Bak de lava cakes voor 10-13 minuten in de oven. De buitenkant moet stevig zijn en de binnenkant nog vloeibaar. Serveer warm.

    Je kan het beslag een paar uur of zelfs een dag van tevoren maken. De vormpjes kan je dan in de koelkast bewaren. Bak ze vlak voor het opdienen.

Karamelsaus (optioneel)

  1. Laat de suiker in een pan smelten tot er karamel ontstaat.

  2. Verwarm in een ander pannetje de slagroom en blus hiermee de karamel af. Roer glad en roer dan ook de boter en een mespunt zeezoutvlokken door de saus.

  3. Stort de lava cake uit op een bordje. Verdeel de karamelsaus en serveer met een bol ijs.

In Lekker Feestelijk! deelt Jet van Nieuwkerk haar snelste recepten die je tijdens de feestdagen op tafel kan zetten. Zeg maar dag tegen de kerststress!

Lekker Feestelijk set met jet

De laatste tips van Jet!

  1. Pure chocolade maakt de moelleux au chocolat mooi stevig, maar kies vooral de pure chocola die jij lekker vindt.
  2. Als vormpjes hoef je geen professionele timbaaltjes te gebruiken. Jet: 'Je kunt alles pakken, zelfs koffiekopjes.' Of gebruik een muffinvorm om de lava cakes in te maken. 
  3. Welke vormpjes je ook gebruikt: zorg dat je ze goed insmeert met gesmolten boter en daarna bedekt met suiker, zodat de lava cakes straks goed loslaten.

 

Lavacakes

Kun je lavacakes ook in de airfryer maken?

Ja, lavacakes kun je ook in de airfryer bakken. Verwarm hiervoor de airfryer voor op 190°C en bak de cakjes in 6 tot 8 minuten (afhankelijk van de grootte van je bakvormpjes) gaar. 

Moelleux au chocolat

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Lava? Smaken best lekker voor een keertje, maar waar is de lava?
Eerste hap smaakt een beetje raar, daarna best lekker. En teveel ei wat mij betreft.
Joke het Hart
28-04-2023
Net gezien tijdens de kookworkshop leuk om live mee te kijken. Ga ze snel zelf eens maken
Diana Ide
12-12-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.