Chocolade lava-cakes

698
Makkelijk
Chocolade lava-cakes

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Verwarm voor de chocolade lava-cakes de oven voor op 170 °C. Smelt de boter in een steelpannetje. Hak de chocolade fijn. Klop de eidooiers met de eieren en suiker los tot een luchtig mengsel. Voeg de chocolade toe aan de gesmolten boter en laat smelten door de warmte van de boter. Giet het chocolademengsel op het eimengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Spatel ook de bloem erdoor.

Vet de vormpjes in met een beetje gesmolten boter en bestrooi de vormpjes aan de binnenkant met een beetje kristalsuiker. Draai de vormpjes, zodat de hele binnenkant bedekt is met een laagje suiker. Giet de overtollige suiker eruit. Vul de vormpjes tot ¾ met het beslag en bak ze in ongeveer 14 minuten gaar.

Klop de slagroom luchtig met de suiker en bewaar tot gebruik in de koelkast. Serveer de chocolade lava cakes met de slagroom en de rode bessen.

Ingredienten

10
Personen

Beslag

  • 5 eidooiers
  • 5 eieren
  • 125 g suiker
  • 250 g chocolade
  • 250 g boter
  • 50 g bloem

Garneren

  • rode bessen
  • 100 ml slagroom
  • 25 g suiker

Extra nodig

  • 10 timbaalvormpjes
  • boter om in te vetten
Chocolade lava-cakes
Geef je waardering
698