Lava cake liefhebbers opgelet! Deze moelleux au chocolat - oftewel: warme chocoladetaartjes waar de binnenkant uitloopt  - zijn gevaarlijk lekker. En het erge: dit recept voor chocolade lava cakes van 24Kitchen's Hidde de Brabander is zó klaar. (Wie ze als dessert wil serveren: ze staan al binnen 25 minuten op tafel!) Maken op eigen risico...

Hidde de Brabander

Hoe maak je lava cakes?

Ze zien er altijd razend ingewikkeld uit: lava cakes. En zijn om je vingers bij af te likken zo lekker. Kun jij dit dessert weerstaan als het voor je staat? Zelf maken dus: deze chocolade lava cakes. Want het is absoluut niet moeilijk. 

Een paar tips van 24Kitchen's chef Hidde:

  • Pure chocolade maakt de moelleux au chocolat mooi stevig, maar kies vooral de pure chocola die jij lekker vindt.
  • Als vormpjes hoef je geen professionele timbaaltjes te gebruiken. Hidde: 'Je kunt alles pakken, zelfs koffiekopjes.' Of gebruik een muffinvorm om de lava cakes in te maken. 
  • Welke vormpjes je ook gebruikt: zorg dat je ze goed insmeert met gesmolten boter en daarna bedekt met suiker, zodat de lava cakes straks goed loslaten.

 

Ingredienten

10
Personen

Lava cake-beslag

  • 5 eidooiers
  • 5 eieren
  • 125 g suiker
  • 250 g chocolade
  • 250 g boter
  • 50 g bloem

Garneren

  • rode bessen
  • 100 ml slagroom
  • 25 g suiker

Extra nodig

  • 10 timbaalvormpjes
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Stap 1:

Verwarm voor de chocolade lava-cakes de oven voor op 170 °C.

Stap 2:

Smelt de boter in een steelpannetje. Hak de chocolade fijn. Klop de eidooiers met de eieren en suiker los tot een luchtig mengsel.

Stap 3:

Voeg de chocolade toe aan de gesmolten boter en laat smelten door de warmte van de boter.

Stap 4:

Giet het chocolademengsel op het eimengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Spatel ook de bloem erdoor.

Stap 5:

Vet de vormpjes in met een beetje gesmolten boter en bestrooi de vormpjes aan de binnenkant met een beetje kristalsuiker. Draai de vormpjes, zodat de hele binnenkant bedekt is met een laagje suiker. Giet de overtollige suiker eruit.

Stap 6:

Vul de vormpjes tot ¾ met het beslag en bak ze in ongeveer 14 minuten gaar.

Stap 7:

Klop de slagroom luchtig met de suiker en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Lava-cakes serveren

Serveer de chocolade lava cakes met de slagroom en de rode bessen.

Geef je waardering

2753
Chocolade lava cake