Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Caribische rijstschotel

  • 1 citroen
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 400 g zwarte bonen
  • 200 g maïskorrels uit de diepvries
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 g chorizo
  • 300 g zalmfilet
  • 1 mango
  • zonnebloemolie
  • 300 g basmatirijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 tl chilipoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Citroenbouillon:

Snijd de citroen in plakjes en houd 4 plakjes apart.

Breng de rest van de citroen in 1,5 liter water aan de kook. Los de bouillonblokjes hierin op.

Zet het vuur uit.

De schotel:

Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.

Laat de maiskorrels ontdooien.

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Snijd de chorizo in blokjes.

Snijd de zalmfilet in blokjes.

Schil de mango, verwijder de pit en snijd de mango in blokjes.

Verhit olie in een pan.

Fruit de ui, knoflook, paprika, chorizo en rijst circa 3 minuten.

Verwijder de citroen plakjes uit de bouillon. Schenk 400 ml van de bouillon erop op de rijst.

Gaar de rijst in circa 20 minuten.

Voeg extra bouillon toe als de rijst droog komt te staan.

Gaar de laatste 5 minuten de bonen, maïskorrels, blokjes zalm en mango toe.

Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.

• Garneer met de 4 plakjes citroen.

 

Geef je waardering

25
Caribische rijstschotel