Cannelloni met groene groenten, romige ricotta en basilicumsaus

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Verwijder de schil van de uien en vier van de tenen knoflook, snijd in ringen en doe samen met een eetlepel olie in een pan met anti-aanbaklaag. Fruit de ui en knoflook en was ondertussen de bladgroenten. Verwijder eventuele harde steeltjes.

Snijd de bladeren in stukken en voeg samen met de spinazie toe aan de ui en knoflook. Breng op smaak met wat verse nootmuskaat. Bak gedurende 15 minuten onder continu roeren of totdat de groenten donker gekleurd zijn.

Doe de groenten in een keukenmachine, rasp de halve citroen erboven, voeg een scheutje citroensap toe en hak fijn. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel iets afkoelen en doe in een druk-en-sluitzakje. Knip een puntje eraf en spuit zo in de cannelloni-buizen.

Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden. Zet de pan weer terug op het vuur en verwarm hierin één eetlepel olie. Verwijder de schil van de resterende knoflook, hak fijn samen met de peper en basilicumsteeltjes, en fruit in de pan goudbruin. Voeg de tomaten toe en breek in stukken met een houten lepel. Giet de lege blikken voor de helft met water en beweeg de blikjes zo, zodat de restjes tomaat mengen met het water. Giet in de pan.

Breng het geheel aan de kook en laat tien minuutjes pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout. De saus mag dun zijn, omdat de pasta een groot deel van het vocht zal opslurpen. Giet in een ovenschaal van 25 bij 30 centimeter en leg hierin de gevulde cannelloni's, duw ze iets aan.

Rasp de Parmezaan in de keukenmachine. Voeg de ricotta, het ei, de melk, de basilicumblaadjes en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Hak fijn tot een egale massa. Giet over de cannelloni en zorg ervoor dat alle buisjes bedekt zijn met een de saus. Bak in het onderste gedeelte van de oven gedurende 40 minuten, of totdat de pasta gaar is. Serveer met grof bruin brood en een frisse salade naar keuze.

© Jamie Oliver Enterprises Limited (2016 Super food Family Classics) Photographer: Jamie Oliver.

Ingredienten

6
Personen

Voor de vulling

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 450 g bladgroenten uit het seizoen (bijvoorbeeld boerenkool, cavolo nero, rucola en snijbiet)
  • 450 g bevroren spinazie
  • 1 verse nootmuskaat
  • 0.5 citroen
  • 250 g cannelloni

Voor de tomatensaus

  • 1 verse rode chilipeper
  • 1 bos verse basilicum
  • 3 blikken tomaten
  • 2 tenen knoflook

Voor de basilicumsaus

  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 250 g ricotta
  • 1 bos basilicum (alleen de blaadjes)
  • 1 ei
  • 200 ml halfvolle melk
Geef je waardering
25