De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cannelloni met groene groenten, romige ricotta en basilicumsaus

Verwijder de schil van de uien en vier van de tenen knoflook, snijd in ringen en doe samen met een eetlepel olie in een pan met anti-aanbaklaag. Fruit de ui en knoflook en was ondertussen de bladgroenten. Verwijder eventuele harde steeltjes.

45 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Cannelloni met groene groenten, romige ricotta en basilicumsaus

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Verwijder de schil van de uien en vier van de tenen knoflook, snijd in ringen en doe samen met een eetlepel olie in een pan met anti-aanbaklaag. Fruit de ui en knoflook en was ondertussen de bladgroenten. Verwijder eventuele harde steeltjes.

Snijd de bladeren in stukken en voeg samen met de spinazie toe aan de ui en knoflook. Breng op smaak met wat verse nootmuskaat. Bak gedurende 15 minuten onder continu roeren of totdat de groenten donker gekleurd zijn.

Doe de groenten in een keukenmachine, rasp de halve citroen erboven, voeg een scheutje citroensap toe en hak fijn. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel iets afkoelen en doe in een druk-en-sluitzakje. Knip een puntje eraf en spuit zo in de cannelloni-buizen.

Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden. Zet de pan weer terug op het vuur en verwarm hierin één eetlepel olie. Verwijder de schil van de resterende knoflook, hak fijn samen met de peper en basilicumsteeltjes, en fruit in de pan goudbruin. Voeg de tomaten toe en breek in stukken met een houten lepel. Giet de lege blikken voor de helft met water en beweeg de blikjes zo, zodat de restjes tomaat mengen met het water. Giet in de pan.

Breng het geheel aan de kook en laat tien minuutjes pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout. De saus mag dun zijn, omdat de pasta een groot deel van het vocht zal opslurpen. Giet in een ovenschaal van 25 bij 30 centimeter en leg hierin de gevulde cannelloni's, duw ze iets aan.

Rasp de Parmezaan in de keukenmachine. Voeg de ricotta, het ei, de melk, de basilicumblaadjes en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Hak fijn tot een egale massa. Giet over de cannelloni en zorg ervoor dat alle buisjes bedekt zijn met een de saus. Bak in het onderste gedeelte van de oven gedurende 40 minuten, of totdat de pasta gaar is. Serveer met grof bruin brood en een frisse salade naar keuze.

© Jamie Oliver Enterprises Limited (2016 Super food Family Classics) Photographer: Jamie Oliver.

In de nieuwe serie Jamie's Super Food Family Classics gaat the naked chef aan de slag met klassieke gerechten voor elk gezin. Zoals we van hem gewend zijn geeft Jamie zijn eigen draai aan de gerechten, maar let hij ook op de juiste balans in voedingswaarden én dat ze stuk voor stuk makkelijk zijn te maken. 

Aan de hand van alledaagse ingrediënten als verse groenten, vis, fruit en volkoren producten laat Jamie Oliver je de lekkerste, meest voedzame gerechten zien. Van een verantwoorde shepherd's pie tot een schaal cannelloni vol groenten en van een pinapple pancake mess tot een prachtige schaal vol geroosterd steenfruit, je ziet het allemaal in Jamie's Super Food Family Classics. 

Naast dat de Britse chef de lekkerste gerechten kookt, gaat hij ook op bezoek bij mensen die wonen in de gezondste gebieden ter wereld. Daar gaat hij op zoek naar hun eetgewoontes en wat ervoor zorgt dat juist die mensen zo gezond zijn. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker