De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brick met ei en tonijn

Deze brick met ei en tonijn ziet er prachtig uit én is ook nog eens heel erg lekker.

Brick met ei en tonijn

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Dit gerecht komt uit Mounirs kookboek Mijn Arabische Keuken (Uitgever Carrera Culinair)

Pel en snipper de uien en roer de harissa erdoor. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit de ui, harissa en ansjovis circa 2 minuten.

Verwarm een grillpan op hoog vuur. Smeer de tonijn in met een klein beetje olie en gril de tonijn om en om tot deze mooie bruine grillstrepen heeft. Snijd de tonijn in stukjes van circa 1 centimeter.

Pluk en hak de koriander en meng in een kom de uien en ansjovis met de tonijn, koriander en kappertjes. Verwarm de frituurpan voor op 160 °C. Splits de eieren.

Leg een vel brickdeeg voor je neer met de punt naar beneden. Schep er een goede eetlepel van het tonijnmengsel op en druk er een kuiltje in met je lepel. Schep met een lepel een eidooier in het kuiltje van het tonijn- mengsel.

Bestrijk de randen van het brickdeeg met het eiwit en vouw dicht. Zorg er hierbij wel voor dat het ei op zijn plek blijft, anders loopt het eruit.

Frituur de bricks in circa 6 minuten goudbruin en gaar en bedruip ze tussendoor regelmatig met frituurolie zodat de bovenkant ook gaart en kleurt.

Haal de bricks uit de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier.

Tips: als je de eidooier helemaal gaar wilt hebben, moet je de brick tijdens het bakken omdraaien zodat de kant van het ei in de olie ligt. Gebruik ook eens loempiavellen in plaats van brickdeeg.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker