Bramen-mascarponetaart

53
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
1 uur totale tijd

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de kartelvorm in met boter.
Smelt de witte chocolade au bain-marie (of smelt in de magnetron) en roer de boter en het zout erdoor. Klop de eieren los met de helft van de suiker en meng het chocolademengsel erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder. Roer de rest van de suiker door het beslag en meng het bloemmengsel erdoor. Schep het beslag in de ingevette kartelvorm. Bak de bodem in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

 

Mascarponevulling met bramen
Meng de mascarpone met de poedersuiker en verdeel over de bodem.
Druk de bramen in de mascarpone en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. 

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 100 g witte chocolade
  • 85 g zachte boter
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 g rietsuiker

Mascarponevulling met bramen

  • 250 g mascarpone
  • 100 g poedersuiker
  • 3 bakjes bramen
  • 2 el poedersuiker om te bestrooien

Extra nodig:

  • 1 kartelvorm van 21x21 cm
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
53